Follow by Email

torsdag den 24. november 2011

EEN (december-)dag ad gangen tak

Jeg tror på "Små Skridt"-metoden når man ønsker at opnå noget. Og at man med den modsatte metode ("Jeg-Stresser-Lige-Ud-På-Forhånd-Og-Prøver-At-Klare-Alting-Her-Og-Nu-Metoden") kun opnår at skyde sig selv i foden.

Du kan f.eks. ikke løbe marathon om et halvt år ved at lægge ud med at fise rundt som en skoldet skid idag og så være blæst omkuld de næste 14 dage, vel? - Så gider man jo ikke mere. SLAM man løb selv lige ind i muren allerede før man kunne prale af at være på vej.

Eller måske et bedre (og for eget vedkommende mere realistisk...) eksempel:

Du opnår sgu da ingen glæde over nogenting ved at flippe skråt på forhånd over datoen idag og over alle de ting du så lige skal nå inden JULEAFTEN, f.eks. bage 12 slags julesmåkager af den Mette "pisse-skide-hamrende-irriterende-pletfri Blomsterberg"ske slags med hjemmedyrket kanel og shit, skabe et juletema i årets oppyntning (således at der er en rød tråd gennemm bare ETellerandet i huset), i skoven og hente gran og mos og nogle trendy kogler, lave kalenderdeko og sørge for værtindegaver, finde på noget at sætte ungerne til at klistre sammen til de mest hjertesmeltende bedsteforældregaver, øve julesalmer (med&uden børn), lave 8 slags konfekt (igen Blomsterberg-præstationskompleks) med sølv-og guldpynt man kun kan købe på nettet eller andre hysteriske/skabede tiltag (igen Blomsterberg-præstationskompleks), give en skærv til nogle fattige rumænere - eller endnu bedre: Nå at strikke nogle varme sokker til dem, arrangere tur til julemarked på en herregård i nærheden, putte nogle nelliker i noget appelsin, hænge smukke, smukke lyskæder op (hvor ved jeg ikke - men der ender gerne med at hænge en lang lystig række ude på vores haveskur takket være C.) og vi er ikke engang nået til årets hjemmelavede julepynt (og hvorfor sige "årets" her? Som om det er en fast tradition pffff)..

Næh du! De små skridt - det er bare the highway to Heaven og Hygge.


Jeg HAR klodset præstations-bremsen og er slået over på ¨rette vej/rille/spor" og "en dag ad gangen og nu ser vi hvor meget jul jeg gider være med til AFTER ALL". Måske ikke så klart hvad jeg vil opnå her men ihvertfald er der ro på og sørme om ikke jeg så lige faldt over 3 kæmpe julepudehjerter i fakta og drengen igår aftes (ved et tilfælde? IDONTTHINKSO) hev den kæmpestore åh-abe-juleeditionsangbog ned med alle de fede julebørnesange vi lige kunne gå igang med at øve....


Bjældeklang-bjældeklang.... lalalala-laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh

Ingen kommentarer:

Send en kommentar