Follow by Email

torsdag den 20. december 2012

Radar aktiveret

Sidder ved siden af slatten sløj dreng der lige har kastet op og nu sover han.

Det er jo en meget normal situation i enhver børnefamilie og især i denne tid hvor alskens vira (se - et lægefagligt korrekt udtryk) og baktusser (bare et korrekt mor-udtryk) florerer blandt folk og fæ.

Med Daniel-drengen ved man imidlertid af erfaring, at man skal være forberedt på lidt af hvert ved de mindste tegn på sløjhed fra hans side. Så lige nu sidder jeg i "alert 1" beredskab. = Tilsyneladende ingen farer og sørge for tilpas udvalg af fristende drikke og fødeemner at have klar til han vågner og måske godt gider have kontakt med sin omverden.

Alert 2 iværksættes hvis drengen bliver ved med at sove og efter middag kun har indtaget en deciliter væske  og 5 tskfulde youghurt. Så ringer vi til lægen.

Alert 3: Hvis han efter lægetjek og "vi ser lige hvordan det går" stadig kun indtager en krumme hist og to nip vand pist og iøvrigt har fået gustne læber og stadig sover for  meget. Så ringer vi til sygehus og siger de godt kan gøre en sengeplads klar.

Alert 4: Drengen kaster op igen på vej til sygehus: Så kan de ligeså godt gøre droppet klar også.

Alert 5 gider vi ikke være nødt til at aktivere undervejs. For det er hvis han "falder væk" og går i krampe. Så ringer vi lige 112 med det samme.

Ved godt han stadig lige nu bare er slatten og kun har kastet op en enkelt gang. Sidder bare og sætter ord på den radar jeg har kørende inde i hovedet.

Håber han egtl. bare er udmattet efter igår hvor han har spadseret hele vejen fra børnehaven hen till plejehjem for at synge for de gamle sammen med de andre rollinger (og hans støttepædagog) og gået hele vejen tilbage til børnehave igen.

Vi tager en time af gangen.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tak krage. Blevet i alert 1 hele dagen. Lige nu ret stor sandsynlighed for at vi ikke skal fejre jul på børneafdelingen (det gjorde vi i 2009).

      Slet