Follow by Email

torsdag den 10. januar 2013

Nu er det officielt: Den 3-årige er Autonom.

Så slår jeg alligevel en baglæns kolbøtte over noget jeg har læst i meget klog bog .

Det viser sig nemlig at min hende Den lille Selvkørende er (tadaaa)....: Autonom.

Haha. Det er sgu skægt. Jeg kalder hende Den lille Selvkørende. Hvorfor siger jeg det ikke bare som det er? "Min datter er Autonom".

Vidste godt hun var ret egenrådig, men hør lige her: "Der findes en gruppe børn for hvem muligheden for at sige nej før de kan sige ja, er helt afgørende."......  Og:

"Adfærdsmæssigt kan man kende dem på, at de er helt uimodtagelige for det meste af det vi sædvanligvis forstår som omsorg og vejledning. De er allergiske overfor kropskontakt som de ikke selv har taget initiativ til og viger tilbage fra enhver voksenadfærd som ikke er 100% autentisk og renset for pædagogisk manipulation". Og:

"De tager deres personlige grænser uhyre alvorligt og kun når de er frie til at vælge, kan de sige ja. De opfører sig faktisk på mange måder som modne, fuldvoksne mennesker med stor integritet og selvfølelse".


Oh yes, du der mand. Det er min datter du taler om. Rendyrket "GUUUUUD JA DET ER JO SÅDAN DET ER"!! ... Og så siger han derudover at "man overfor denne type børn skal tilbyde sig uden at mase på, motivere, forklare eller manipulere."

 Og der vil jeg blot svare at det har jeg lissom opdaget for præcis 3 år og et par mdr. siden...".....

4 kommentarer:

 1. :) men er det ikke dejligt at blive bekræftet i noget man gør især når man går det helt rigtigt:)

  http://hvisvindenvender.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo det er sgu ret dejligt. Især fordi man ret nemt kan komme til at føle utilstrækkelighed overfor Lille Selvkørende Barn... ;)

   Slet
 2. Hahaha fedt! Jeg troede lige, at du mente en af dem, der kaster brosten efter politiet og så råber "POLITIVOLD", når de bliver anholdt ;)
  Hun lyder som en sej, lille dame!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun er sej. Men også følsom og meget registrerende. Man skal virkelig lade hende vide at man er der hvis hun skulle få den tanke at hun måske lige kunne bruge sin mor til noget... ;))

   Slet